6 Ekim 2011 Perşembe

YAZI DİZİSİ : CUMHURİYET ÇOCUKLARININ ORMANI BİR YAŞINDA - 8

ve BAĞIŞLAR..



















Bu arada Ankara’lı – ACL’li basın mensubu arkadaşım Ercan Deva’dan bir ileti aldım. Kampanyamıza ve tarafıma dair görüşlerini içeren bir yazı yazmış bu yazıyı bağlı olduğu medya kuruluşarına vermiş. İnternette yayınlanan bir örneğini de iletinin altına eklemiş. Sevgili DEVA ayrıca, Hürriyet Ankara Müdürü okuldaşımı Yaşar SÖKMENSÜER’i de aradığını, gerekli belge ve bilgileri kendisine göndermemi ve ayrıca verdiği telefondan görüşme yapmamı da öneriyordu.. Vakit geçirmeden bir ileti gönderdikten hemen sonra Sökmensüer’i de arayıp bilgilendirdim.


..Ve Sevgili Okuldaşım Ercan Deva :

ACL ORMANI iletilerini alır almaz, kalemine sarılıp, yazarlık yaptığı çeşitli gazeteler ile internet


Sayfalarında Sevgili Ercan aynen şunları yazmıştı :

ANKARA CUMHURİYET LİSELİLER” ADIYLA BİR ORMANA ADIM ADIM…

Türkiye’de insanlar sürekli olumsuzluklar yaşıyorlar, ekonomik sıkıntıları son bulmuyor, işsiz insanların sayısı, resmi açıklamaların aksine, sürekli artıyor. Yapılan Anayasa referandumu sonrası, Türkiye keskin çizgilerle üç parça haline dönüşüyor. Vatanını seven insanların bu yaşananlardan rahatsız olmaması, acı duymaması mümkün değil.

Tüm bu olumsuzlukları bir kenara bırakıp İzmir’de yaşayan Ankara Cumhuriyet Lisesi mezunu bir avukat olan Yavuz Oran’ın başlattığı son derece yürekli ve çarpıcı bir projeye dikkatinizi çekmek istiyorum.

Avukat Yavuz Oran, Ege’nin en güzel yerlerinden olan Şirince’de geçen yıl yanan orman alanının ağaçlandırılması için Ege Orman Vakfı ile bir protokol imzaladı. Dört bin fidan için gerekli parayı yatırdıktan sonra, bu önemli gelişmeyi Ankara Cumhuriyet Liseli arkadaşlarıyla paylaştı. YAVUZ ORAN ORMANI'NIN açılışına arkadaşlarını davet edip, her yıl cayır cayır yanan ormanlara dikkati çektikten sonra Ankara Cumhuriyet Liseli arkadaşlarına “Dikmediğimiz fidanlar yeşermeyecek, Sulamadığımız çiçekler kuruyacak! Demokrasimiz gibi, laik cumhuriyetimiz gibi” diye bir çağrı yaptı.

Bu bilgi paylaşımı Ankara Cumhuriyet Liseliler arasında önce bir duygu seline, daha sonra da
yarışırcasına bir bağış sürecine yol açtı. Şimdi gelinen noktada 20 bin ağaçlı bir orman yaratabilmek bir hayalin ötesine geçmeye başladı.

Fidanları 4 liradan asgari 75 fidan almak isteyen Ankara Cumhuriyet Liseliler 300’er lira bağış yapıyorlar. Ödemeler peşin olduğu gibi, dört eşit taksitte de yapılabiliyor.

Yapılan planlamaya göre 23 Ekim 2010 Cumartesi günü bu ormanın da açılışı yapılacak. Ormanın adı ise “Ankara Cumhuriyet Liseliler Ormanı” olacak.

Ankara’da “Cumhuriyet” adını alan ilk lise olan Ankara Cumhuriyet Lisesi yetiştirdiği avukat Yavuz Oran’la n kadar öğünse yeridir.

Haydi Cumhuriyet ve Laik Demokrasi aşığı sevgili Ankara Cumhuriyet Liseliler, şanınızı asırlar boyu taşıyacak bu önemli etkinliğe sizler de katılın.

Not: Avukat Yavuz Oran’la temas kurabilmek için
avoran35@yahoo.com a ileti gönderebilirsiniz.

Yavuz Oran
(devam edecek)









Hiç yorum yok: